1. Aldersgrensen på Lyspunktet er 20 år.

2. Rasistiske, ondsinnede, truende og seksuelt trakasserende innlegg vil vi ikke ha her.
Pornografi og alt som strider mot gjeldenede norske lover er forbudt.

3. Medlemmene på Lyspunktet har taushetsplikt om de øvrige medlemmene.
Det er ikke lov til å spre rykter gjennom forumet og private meldinger skal forbli private.
Man skal heller ikke skrive ting om medlemmer man har kontakt med andre steder på nettet og/eller privat, uten at medlemmet er enig i at dette kan gjøres.

4. Det er ikke lov å kopiere/låne andres innlegg/bilder og legge ut på nettet uten tillatelse fra den som eier bildet eller har skrevet innlegget.
Bilder du legger ut i forumet skal være dine egne eller du har tillatelse fra den som har opphavsretten.
Bilder og annet materieale du finner på nettet kan legges ut på forumet så fremt du vet at det er lov. Gjerne oppgi kilde.

5. Det er ikke lov å beskrive selvskading detaljert.
Det er heller ikke lov å skrive at en skal ta sitt eget liv.

6. Avatarer og signaturer som viser selvmord/selvskading/blod er forbudt og vil bli beordra fjernet da dette kan trigge andre medlemmer.

7. Vi er ikke utdannet helsepersonell, så ingen er kvalifisert til å stille diagnoser eller anbefale medisiner.

8. Innlegg som bryter reglene forbeholder vi oss retten til å slette, for så å gi medlemmet som skrev innlegget en advarsel.
Vi forbeholder oss også retten til å stenge ut medlemmer som ikke følger reglene.

9. Er man usikker på hvor en tråd passer best kan man spørre eller legge tråden i "Hvor legge tråden?"
Vi kommer til å flytte tråder som havner i feil forum, dette for å holde det ryddig og for at trådstarter da skal kunne bli mer sett og få flere svar på tråden.

10. Medlemmer som ikke skriver minst 10 innlegg i løpet av de 30 første dagene etter at de har blitt aktivisert blir slettet. Medlemmene blir slettet 2 uker etter at de er varslet om de ikke da har 10 innlegg. Medlemmer uten innlegg blir ikke varslet.
Dette er for at vi ikke ønsker medlemmer som er her kun for å lese om andre og for å øke sikkerheten for dem som er aktive.

11. Medlemmer som har vært inaktive i et år vil få et varsel om utestengelse. Om de da ikke blir aktive innen en måned blir de utestengt og må da be om tilgang til forumet enten via melding til admin eller via Kontakt nederst på forumet. Utestengte medlemmer kan fortsatt sende private meldinger til andre brukere.
Om vi ikke hører noe innen 6 måneder fra varslet er sendt blir medlemmer slettet.


For å komme inn i forumet må dere aktiviseres.
Aktiviseringen skjer manuelt og vi forsøker å gjøre det så fort som mulig. Grunnen til manuell aktivisering er for og så langt som mulig 
utelukke useriøse henvendelser.